Motion Mountain

Fysikbogen

logo
Willkommen Benvenuti Benvinguda Bienvenida Bienvenue Bine ati venit Bem-vindos Bonvenon ברוכים הבאים Добрe дошли Добро пожаловать Dobrodošli Ласкаво просимо 欢迎 歡迎 Hoş geldiniz Karibu خوش‌آمدید مرحبا Ondo etorri Salve Selamat Datang Tere tulemast Tervetuloa Üdvözlet Välkommen Velkommen Velkommen Vitajte Welkom Witajcie Χαίρετε ようこそ

Hvordan bevæger objekter og billeder sig? Hvorfor bevæger dyr sig? Hvad er bevægelse?

Hvordan dannes en regnbue? Er det muligt at svæve ved tankens kraft? Findes der tidsmaskiner? Hvad er et "kvant"? Hvad er den størst mulige kraft i naturen? Er det "tomme rum" virkeligt tomt? Er universet en mængde? Hvilke gåder indenfor fysikken er stadig uløste?

pdf  Download volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (60 MB).

pdf  Download volume II - RELATIVITY         (40 MB).

pdf  Download volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (50 MB).

pdf  Download volume IV - QUANTUM THEORY: THE SMALLEST CHANGE         (20 MB).

pdf  Download volume V - PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (70 MB).

pdf  Download volume VI - A SPECULATION ON UNIFICATION         (14 MB).

Dette websted stiller en fysikbog gratis til rådighed. Den fortæller historien om, hvordan det efter 2500 års udforskning blev muligt at besvare sådanne spørgsmål. Bogen er skrevet med den hensigt, at hver eneste side skal være underholdende, overraskende og udfordrende. Med mindst mulig anvendelse af matematik, udforsker teksten de mest fascinerende dele af mekanikken, termodynamikken, den specielle og generelle relativitetsteori, elektrodynamikken, kvanteteorien og de moderne forsøg på at forene disse. Essensen i hver af disse forskningsområder opsummeres på den enklest mulige måde; det vises hvordan de hver især er baseret på henholdsvis ideerne om mindst mulig entropi, højest mulig hastighed, størst mulig kraft, mindst mulig ladningsændring og mindst mulig virkning.

Teksten afsøger grænserne for tid og rum og de vidundere som kan opdages der. Bogen er på engelsk og dens over 2000 sider stilles til rådighed for studerende, undervisere og enhver anden, der er interesseret i en eksakt beskrivelse af naturen.

På hvert område indenfor fysikken præsenteres den seneste forskning, de mest interessante gåder og de mest forbløffende resultater. Teksten inkluderer mere end 1600 regneopgaver, samt over 500 figurer og tabeller.