Motion Mountain

A fizikakönyv

logo
Willkommen Benvenuti Benvinguda Bienvenida Bienvenue Bine ati venit Bem-vindos Bonvenon ברוכים הבאים Добрe дошли Добро пожаловать Dobrodošli Ласкаво просимо 欢迎 歡迎 Hoş geldiniz Karibu خوش‌آمدید مرحبا Ondo etorri Salve Selamat Datang Tere tulemast Tervetuloa Üdvözlet Välkommen Velkommen Velkommen Vitajte Welkom Witajcie Χαίρετε ようこそ

Hogyan mozognak a dolgok? Miért mozognak?
Mi a mozgás? Miért létezik?

Milyen hatásai lehetnek a mozgásnak? A levegõben lebegés lehetséges? Építhetõ idõutazógép? Mit jelent a "kvantum"? Valóban üres az ûr? Halmaz az Univerzum? Mely problémákra nincs még megoldás a fizikában?

Fedezze fel a növények, állatok, villámlás, műholdak, töltések, világos és üres tér mozgását! Lenyűgözzék a molekulamotorok, a fekete lyukak, a természet szépsége és az egyszerűség, hogyan működik: Fedezze fel a kozmikus lustaság elvét - a legkevesebb cselekvést - a maximális sebességet, a legnagyobb távolságot, a legnagyobb teljesítményt és a szelvény szimmetriáját, a szimmetriát ami magyarázza az elektromos motorokat, a radioaktivitást és a kvarkokat!

pdf  Download volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (60 MB).

pdf  Download volume II - RELATIVITY         (40 MB).

pdf  Download volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (50 MB).

pdf  Download volume IV - QUANTUM THEORY: THE SMALLEST CHANGE         (20 MB).

pdf  Download volume V - PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (70 MB).

pdf  Download volume VI - A SPECULATION ON UNIFICATION         (14 MB).

A "Motion Mountain" egy ingyenes fizika tankönyv, amely elmeséli, hogyan vált lehetõvé 2500 évnyi tanulás után, hogy a fenti kérdésekre válszoljunk. Szórakoztató és gondoltébresztõ módon, kevés matematikával mutatja be, miért kell a klasszikus fizikát, a relativitáselméletet és a kvantumelméletet felderítenünk, hogyan kell azokat közérthetõen összefoglalni, miért szükségszerû olyan területekre lépni, ahol a tér és idõ nem létezik, és milyen csodák fedezhetõk föl ott.

A szöveg nyelve angol, és a több mint 2000 oldal mindegyikén legalább egy meglepetést és új kihívást tár elénk. A könyv diákok számára íródott, és mindenkinek, akit érdekel a fizika és a természet pontos leírása.