Motion Mountain

Un manual gratuit de fizică

logo
Willkommen Benvenuti Benvinguda Bienvenida Bienvenue Bine ati venit Bem-vindos Bonvenon ברוכים הבאים Добрe дошли Добро пожаловать Dobrodošli Ласкаво просимо 欢迎 歡迎 Hoş geldiniz Karibu خوش‌آمدید مرحبا Ondo etorri Salve Selamat Datang Tere tulemast Tervetuloa Üdvözlet Välkommen Velkommen Velkommen Vitajte Welkom Witajcie Χαίρετε ようこそ

Cum se mişcă obiectele şi oamenii? De ce se mişcă?
Ce este mişcarea? De ce există?

Ce efecte poate avea mişcarea? Este posibilă levitaţia? Este posibil să se construiască o maşină a timpului? Care este forţa maximă care se poate găsi în natură? Ce înseamnă 'cuantic'? Spaţiul gol este întra-devăr gol? Este universul o mulţime? Care probleme din fizică sunt încă nerezolvate?

pdf  Download volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (60 MB).

pdf  Download volume II - RELATIVITY         (40 MB).

pdf  Download volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (50 MB).

pdf  Download volume IV - QUANTUM THEORY: THE SMALLEST CHANGE         (20 MB).

pdf  Download volume V - PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (70 MB).

pdf  Download volume VI - A SPECULATION ON UNIFICATION         (14 MB).

Site-ul Motion Mountain face public un manual gratuit de fizică care spune povestea despre cum a devenit posibil, după 2500 de ani de explorare, să se răspundă acestor întrebări. Într-un mod plăcut şi provocator, folosind puţină matematică, el spune de ce fizica clasică, relativitatea şi teoria cuantică trebuie explorate şi cum pot fi rezumate în termeni simpli. El explică de ce este necesar să se avanseze în regiuni în care timpul şi spaţiul nu există şi ce minuni pot fi descoperite acolo.

Textul, scris în engleză, prezintă cel puţin o nouă surpriză şi o nouă provocare în fiecare din cele peste 1000 de pagini ale sale. Cartea este scrisă pentru studenţi şi pentru toţi cei care sunt interesaţi de fizică sau de descrierea precisă a naturii.