Motion Mountain

Fysikboken

logo
Willkommen Benvenuti Benvinguda Bienvenida Bienvenue Bine ati venit Bem-vindos Bonvenon ברוכים הבאים Добрe дошли Добро пожаловать Dobrodošli Ласкаво просимо 欢迎 歡迎 Hoş geldiniz Karibu خوش‌آمدید مرحبا Ondo etorri Salve Selamat Datang Tere tulemast Tervetuloa Üdvözlet Välkommen Velkommen Velkommen Vitajte Welkom Witajcie Χαίρετε ようこそ

Hur kan objekt och bilder röra sig? Varför rör sig djur? Vad är rörelse?

Hur bildas en regnbåge? Är det möjligt att sväva? Existerar tidsmaskiner? Vad betyder egentligen "kvant"? Vilket är det största värdet på krafter i naturen? Är "tomma rymden" verkligen tomt? Står universum still? Vilka problem inom fysiken är fortfarande olösta?

pdf  Download volume I - FALL, FLOW AND HEAT         (60 MB).

pdf  Download volume II - RELATIVITY         (40 MB).

pdf  Download volume III - LIGHT, CHARGES AND BRAINS         (50 MB).

pdf  Download volume IV - QUANTUM THEORY: THE SMALLEST CHANGE         (20 MB).

pdf  Download volume V - PLEASURE, TECHNOLOGY AND STARS         (70 MB).

pdf  Download volume VI - A SPECULATION ON UNIFICATION         (14 MB).

Den här sidan publicerar en gratis fysikbok som berättar historien om hur det, efter 2500 år av utforskande, blev möjligt att svara på sådana frågor. Boken är skriven på ett underhållande sätt, men också överraskande, och varje sida är en utmaning. Med lite matematik utforskar texten de mest fascinerande delarna av mekanik, termodynamik, den speciella och generella relativitetsteorin, elektrodynamik, kvantteori och moderna försök att förena. Kärnfrågorna inom dessa områden är sammanfattade i enkla termer: det visas hur de är baserade på infall av minimal entropi, maximal hastighet, maximal kraft, minimala laddningar och minimal verkan.

Texten utforskar gränserna av tid och rum, och de under som kan upptäckas där. Dess 1200 sidor skrivna på engelska finns till för studenter, lärare och till alla som har ett intresse om hur naturen kan beskrivas i precisa mått.

Inom fältet för fysik finns de nyaste rönen, de mest intressanta fysiska pusslen och den mest förklarande kuriosan. Över 680 lösta utmaningar och 510 figurer, foton och tabeller finns även inkluderade.